Direktlänk till inlägg 14 februari 2018

Svenskarnas Parti (nedlagt parti)

Av Daniel Andersson - Onsdag 14 feb 00:39

Hej bloggen! Daniel här. På denna sidan kommer ni få läsa mycket om mitt specialintresse som råkar vara politik. Mitt intresse startade med att jag, under min gymnasietid, skrev ett arbete om Svenskarnas Parti. Partinamnet förkortades SvP och man la ner för tre år sedan 2015. Partiet bevakades av säkerhetspolisen och hade en nazistisk ideologi.


Deras punktprogram:


Våra grundläggande mål:

  1. 1, Sverige skall även i framtiden vara svenskt: Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare.
  2. 2, Sverige skall styras av svenskarna: Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället.
  3. 3, Sverige skall styras för svenskarna: Alla politiska beslut skall utgå från vad som är bäst för de etniska svenskarnas intressen.
  4. 4, Sverige skall styras på ett så ändamålsenligt sätt som möjligt: Statsapparaten skall ledas av ett modernt statsskick som så effektivt som möjligt gagnar svenskarna. Statsskicket måste bygga på kompetens och ansvar, och dess uppgift skall alltid vara att tjäna befolkningen, aldrig tvärtom. Det styrande systemets ledord skall vara förbättring, utveckling och hela folkets väl.
  5. 5, Sverige skall ha ett faktiskt självstyre: Gärna samarbeten med andra länder men inga avtal som innebär att överstatlighet accepteras.
  6. 6, Sverige skall vara ett tryggt land att bo i: Trygghet, såväl individuell som ekonomisk, skall vara ett av samhällets fundament.
  7. 7, Åsikts- och yttrandefrihet: Alla frågor skall vara fria att diskutera i Sverige, forskningen skall vara fri och inskränkning av den personliga integriteten genom statlig övervakning av icke-kriminella medborgare skall ej tillåtas.
  8. 8, Svenskarna skall äga de svenska resurserna: Betydande svenska naturresurser och allmännyttig verksamhet skall ägas av det svenska folket, vilket innebär att all vinst från sådan näring återgår till befolkningen och inte till utländska eller enskilda intressen.
  9. 9, Folkgemenskap och social rättvisa skall genomsyra samhället: Klassplittring skall ersättas med klassgemenskap där hela folkets kreativa och produktiva insatser värderas högt och ingen samhällsgrupp tillåts avancera på bekostnad av någon annan.
  10. 10, Sverige skall ha ett starkt miljö- och djurskydd. Sverige har en unik natur som är värd att skydda och bevara. Livsmedelsindustri och annan verksamhet där djurhållning ingår måste vara etiskt hållbar.

Så här beskrev dom sig själv:


"Svenskarnas parti är partiet som sätter svenskarna först. De andra partierna väljer ut en specifik samhällsklass eller intressegrupp som de arbetar för, på övriga klassers bekostnad, och på agendan finns också (hos samtliga partier i riksdagen) värnandet om andra folkgrupper i Sverige. Svenskarnas parti är svenskarnas parti. Vi står på svenskarnas sida och kompromissar inte på den punkten. Vi sätter alltid svenska intressen i första rummet och alla våra punkter utgår från vad som är bäst för det svenska folket."


Anledningen att jag valde att göra mitt arbete, som jag kanske kommer att ladda upp på bloggen tids nog, om SvP var för att deras politiska åsikter var så långt ifrån mina egna. Inför valet 2018 så kommer jag läsa samtliga partiers punktprogram och se vart jag själv hör hemma politiskt. I valet 2014 så röstade jag faktiskt på Kristdemokraterna.

 

 


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Daniel Andersson - Onsdag 14 feb 21:15

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag skrivit ett gammalt gymnasiearbete om Svenskarnas Parti (SvP). Här presenterar jag en gammal intervju som hölls med Daniel Höglund. Detta efter att partiet förlorat sitt enda mandat i Grästorps kommunfu...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ politiskatankar med Blogkeen
Följ politiskatankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se